Uw hond op de renbaan

Er wordt op de renbanen met diverse rassen gerend. In officiële wedstrijden wordt er alleen gerend met rassen die behoren tot de groep windhondenrassen”.

Recreatief zijn uiteraard alle honden, klein of groot, snel of langzaam en jong of oud, van harte welkom bij de Zeeuwse windhonden renvereniging! Zeker honden die vanuit hun ras-specifieke eigenschappen graag jagen op “lopend” wild (ook de “lange jacht” genoemd) beleven erg veel plezier aan een rondje achter de kunsthaas aan op de renbaan. Loop gerust eens langs met uw hond op een trainingsdag en laat u informeren door de ervaren hondenliefhebbers van de vereniging.

Windhonden en de rensport

Windhonden zijn honden voor de zogenaamde “lange jacht”. Windhonden jagen niet met de neus, maar zuiver en alleen met zicht op hun prooi.

Onder deze rasgroep vallen, en worden toegestaan op de renbaan:

  • de Greyhound: een lieve kortharige hond met een schofthoogte van 68 tot 76cm. Het ras komt al vroeg in de geschiedenis voor maar de juiste herkomst is twijfelachtig.
  • de Whippet: een in Engeland door de mijnwerkers gefokt ras, wat qua lichaamsbouw veel op de Greyhound lijkt, maar veel kleiner is. De reu heeft een schofthoogte van 51cm en de teef 48cm (dit zijn tevens de toegestane schofthoogtes voor het rennen in wedstrijdverband).
  • de Afghaanse windhond: Een middelmatig grote, maar langharige hond afkomstig uit Afghanistan, die bekend staat om zijn eigenzinnige karakter (ook op de renbaan!).
  • de Saluki: afkomstig uit Perzië, een middelmatig grote hond, wat schuw aangelegd, met lange haargroei op de oren, staart en achterkant van de benen.
  • de Azawakh: afkomstig uit Mali, Niger en Tschaad, een elegante, slanke, middelgrote, kortharige windhond. Trots, zelfverzekerd en zelfstandig.

Verder worden door de commissie op de renbaan toegelaten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*